The Body Shop Skin Defence Recension, Swatches, Bilder

Pressprov

The-Body-Shop-Skin-Defence

The Body Shop Skin Defence

Den här nya SPF-tuben är min nya höjdare! Skin Defence Multi Protection Essence är för sina 50-taggare helt suverän, den klår min solskyddsfaktor från Chanel på alla plan. Skin Defence är som en tunn och transparent slöja på huden. Inget vitt tjockt lager och är som en mjölk att smörja in. Min erfarenhet av SPF 50 i ansiktet har därmed aldrig känts bättre! Tycker den är bra mycket bättre än alla SPF 30 också för den delen. Skin Defence ger en semi-matt finish som gör huden preparerad för makeup. Men även utan makeup, t ex en dag på stranden tycker jag den är utmärkt. Huden blir inte bränd och aldrig flottig. Köp den — om du vill!

The Body Shop Online, 295 SEK för 40 ml tub.

Fortsätt läsa ”The Body Shop Skin Defence Recension, Swatches, Bilder”The Body Shop Drops Of Youth Essence Lotion, Concentrate & Day Cream Recensioner

Pressprov

The Body Shop Drops Of Youth

The Body Shop Drops Of Youth Essence Lotion, Concentrate & Day Cream

The Body Shop Drops Of Youth finns nu inte längre bara som en riktigt bra mask, utan en hel serie med serum, dagkräm, essence-lotion och koncentrat för ögonen.

Nu har jag provat alla produkter en längre tid och kort sagt är detta en serie som gör min hy lite piggare! Drops Of Youth Essence Lotion (160 ml, 225 SEK) smörjer jag in direkt efter rengöring. Du behöver ingen bomullspad för denna, konsistensen är lite geléaktig men känns som en toner väl på huden. The Body Shop beskriver den själv som en ”gele-till-vatten-formula”. Den här kan jag använd även ensam på natten när jag inte vill ha för mycket produkt på ansiktet, men ändå få bort lite stramande efter rengöring. För mig som har kombinerad hy tycker jag den är riktigt bra. Formulan känns verkligen återfuktande och gör ansiktet mer balanserat. Tillsammans med serumet och dagkrämen blir det extra bra, men fortfarande ser ansiktet inte flottigt ut av alla produkter även om jag lägger på makeup.
Serumet då, Drops Of Youth Concentrate (30 ml, 375 SEK) som det också heter, ska ge ny energi och lyster till torr hud. Serumet gillar jag att använda om jag vill ha lite extra fukt, för bara dagkrämen ger inte riktigt den styrkan på egen hand. Drops Of Youth Day Cream (50 ml, 325 SEK) är en lätt fluffig med sammetsliknande konsistens som är lätt på huden. Bra i kombination med serumet och/eller essence-lotion. På egen hand är den okej, men jag kan känna att den gör bättre ifrån sig med någon av de andra produkterna.

Som helhet tycker jag serien tar fram det bästa av min egen hy. Den håller blankheten i schack och får fram en piggare färg i ansiktet på mig. Bästa är att jag inte få små plitor i pannan av den, som jag tyvärr får av The Body Shops andra nya serie Oils Of Life.

Online

Fortsätt läsa ”The Body Shop Drops Of Youth Essence Lotion, Concentrate & Day Cream Recensioner”The Body Shop Vitamin E Limited Edition

Pressutskick

The-Body-Shop-Vitamin-E-British-Edition

The Body Shop Vitamin E och de brittiska limiterade förpackningar kom ut i April och finns fortfarande tillgänglig i butik. Jag har provat den nya Eye Cube några gånger, Moisture Cream och Overnight Serum-in-oil sedan tidigare, men det är Aqua Boost Sorbet jag gillar allra bäst. Den är suverän och kyler ner huden vid applicering. Eye Cube måste jag noga prova ett par tillfällen till. Jag har inte riktigt kollat hur den ser ut på, utan mer känt av hur den känns. Overnight Serum-in-oil är perfekt om du har fnasig hy och jag använder denna vid behov över hela ansiktet och halsen. Produkterna i Vitamin E (ej Aqua Boost Sorbet) innehåller en mängd olika oljor, bland annat vetegroddsolja som den doftar.

The Body Shop Vitamin E Limited Edition

  • Vitamin E Eyes Cube (145 SEK)
  • Vitamin E Aqua Boost Sorbet (215 SEK)
  • Vitamin E Moisture Cream (50 ml / 175 SEK, 100 ml / 275 SEK)
  • Vitamin E Overnight Serum-in-Oil (285 SEK)

Finns att köpa: Online hos The Body Shop

Se fler bilder! Fortsätt läsa ”The Body Shop Vitamin E Limited Edition”The Body Shop Vitamin C Glow Boosting Moisturizer Recension

Pressutskick

The Body Shop Vitamin C

The Body Shop Vitamin C Glow Boosting Moisturizer

The Body Shop Vitamin C Glow Boosting Moisturizer är en citrusdoftande lätt gelé. Jag har använt denna under några veckor och här är min recension.
Direkt efter applicering känns huden, precis som gelé, lite daggig på huden. Efter någon minut har den sjunkit in och ger huden en jämn lyster. Inget skimrande eller glimrande, utan naturlig lyster. Jag tycker om att använda lite foundation över på enstaka ställen. Det behövs inte så mycket i samband med denna. Glow Boosting Moisturizer anpassas till min hy väldigt bra och ger den en bra finish.

Geléer brukar alltid kännas lite åtstramande på mig och så även i detta fallet. Efter 10-15 minuter känns huden perfekt för att lägga makeup. Jag använder gärna denna vid de tillfällen då jag inte vill ha makeup alls, men ändå få lite liv i huden. Den har inte gett upphov till några extra plitor på mig eller irriterat på något annat vis.

Jag gillar verkligen den här och föredrar alltid jelly-konsistenser framför krämiga produkter. Däremot eftersöker jag mer ekologiska alternativ, så finns det någon liknande produkt från t ex iHerb så vill jag gärna veta!

Finns att köpa: The Body Shop, 295 SEK/50 ml

Se fler bilder! Fortsätt läsa ”The Body Shop Vitamin C Glow Boosting Moisturizer Recension”Formula 10.0.6 Seriously Shine Free Recension

Affiliate Pressutskick

Formula 10.0.6 Seriously Shine Free Recension (2)

Formula 10.0.6 Seriously Shine Free

Formula 10.0.6 Seriously Shine Free (75 ml/ 99 SEK) är en lätt och nästintill flytande ansiktslotion. Den ska minska en blank hy och matta ner den för en hel dag.
Den här använder jag periodvis när min hy strejkar och behovet av en nedmattande produkt behövs. Jag tycker den är effektiv, om än knepig att applicera. Det går inte att applicera den svischande lätt över ansiktet utan att det blir ojämnt.
Den innehåller Aloe Vera och bambuextrakt där bambun ska fungera som en naturlig polerande effekt. Det syns nästan då lotionen är något grynig eller grumlig samtidigt som den är väldigt flytande.
Jag har läst att många tycker den doftar väldigt illa, men det håller jag inte med om. Den är lätt parfymerad, men det är en lite speciell bitter/pudrig doft som ändå känns naturlig. Så ingen lyxig parfymig doft, utan snarare som att produkten vore ekologisk.
Andra nedmattande krämer jag provat har varit mindre flytande än denna, men lika effektiva. Den kan bli lite kladdig på grund av det, men annars en helt okej produkt som faktiskt fungerar för mig.

Finns att köpa: Lyko

Se ingredienser! Fortsätt läsa ”Formula 10.0.6 Seriously Shine Free Recension”Athena Purysens L’Erboristica Recensioner

Affiliate Pressutskick

Purysens-Athenas-Erboristica

Athena Purysens L’Erboristica

Athena Purysens L’Erboristica är en ny hudvårdsserie från italienska märket L’Erboristica. Deras produkter går att köpa online eller i butik hos dagligvaruhandeln. Jag har testat produkterna till och från i en månads tid ungefär. Purysens är anpassad för kombinerad hy, en fetare T-zon med torra kindpartier med dagligt bruk.

Exfoliating Face Cream (ca 149 SEK) är en supertrevlig ansiktsskrubb med små gröna korn som inte är för hård mot huden, men inte heller för klen. Men jag skulle inte använda en sådan här skrubb mer än en en gång i veckan.

Rebalansing Anti-Ageing Face Cream (ca 249 SEK) är en riktigt härlig ansiktskräm. Konsistensen är lite gelé och kräm i ett och mycket återfuktande utan att kännas glansig i ansiktet. Den har en doft som sitter i ganska länge under dagen, och den här antingen älskar eller hatar man. Den doftar hav och tång vilket gör att jag älskar den! Just doften påverkar en del, för mig känns ansiktet renare längre. Krämen passar min hy (kombinerad) perfekt och balanserar den bra. Den täpper inte till porer och det känns som att huden kan andas. Den gör inte heller ansiktet för torrt eller glansigt. Svårt val, men detta är min favorit i hela serien!

Pink Clay Face Mask (ca 179 SEK) är en rosa lermask som torkar in utan att bli helt förstelnad. Efter 10-20 minuter har den lagt sig på huden och känns återfuktande. Ansiktet blir inte rött eller torrt av denna, men det syns att huden vaknat till liv och doften av hav gör det hela trevligare :)

Purifying & Cleansing Facial Emulsion (ca 149 SEK) är en mild rengöring som inte känns åtstramande efter tvätt. Den här gillar jag bäst att använda på morgonen. Dels för att den är krämig och har den typiska havs-doften som Purysens-produkterna har. Det ger en uppiggande känsla på morgonen helt enkelt. Anledningen till att jag inte tvättar bort makeup med den, är därför att jag helt enkelt föredrar mer skummade rengöringar till det. Det betyder alltså inte att den skulle vara dålig på att ta bort makeupen, men det är helt enkelt inget jag gör som rutin.

För att summera är jag helt klart imponerad av hela denna serien. Hade inga höga förväntningar alls, men så är den också anpassad för min typ av hy. Purysens verkar dessvärre lite svår att köpa online, men jag vet att L’Erboristicas produkter finns att köpa hos ICA Maxi så kan mycket väl vara så att den finns där. Ni kan läsa mer om produkterna här i mitt tidigare inlägg.

Finns att köpa: Lyko

Se fler bilder! Fortsätt läsa ”Athena Purysens L’Erboristica Recensioner”The Body Shop Aloe Soothing Gel Recension

Affiliate Pressutskick

TheBodyShop-Aloe-Soothing-Gel

The Body Shop Aloe Soothing Gel

The Body Shop Aloe Soothing Gel har varit min stora sommarfavorit i år! Extra mycket gillar jag den när det ska på mycket foundation eller om jag bara har en svettig dag. Den stramar åt ansiktet och lämnar en friktionsfri yta som är len. Jag har inte blivit speciellt solbränd eller röd i ansiktet, men visst känns den lite kylande på. Kylan ger dock ingen långvarig effekt. Jag har använt den här tillsammans med det nya Drops Of Youth-serumet. Fungerar riktigt bra ihop och jag har en kombinerad hy.

Till vintern tror jag den blir lite för tunn, men som sagt, beroende på foundation kan den nog fungera ypperligt även då. Den har en smidig pump och kommer i en plasttub. Hygieniskt och perfekt att ha med sig överallt!

Finns att köpa: The Body Shop, 30 ml/150 SEK

Se ingredienser! Fortsätt läsa ”The Body Shop Aloe Soothing Gel Recension”CHANEL UV Essentiel Daily UV Care Multi-protection Recension

CHANEL UV Essentiel

CHANEL UV Essentiel Daily UV Care Multi-protection

Chanel UV Essentiel Daily UV Care Multi-protection Anti Pollution är en serie solskyddskrämer för ansikte, hals och dekolletage.

UV Essentiel kommer i en vit slät förpackning som är perfekt att ha med sig överallt. Konsistensen är mer som vätska än kräm, därför ska den skakas innan applicering. SPF 50+ har en uns tyngre konsistens, som tyvärr ger vitare nyans i ansiktet. SPF 30 ser dock inte alls vit ut när den är applicerad.

Den är så lätt att smörja in och doften ger en härlig kick åt näsan. Känslan att smörja in den är ungefär som en tunn slöja av satin och den mattar ner huden med en lysande touch. Den känns dock inte så dryg, så den blir inte svår att använda upp om jag använder regelbundet även på hals och dekolletage.

UV Essentiel Daily UV Care Multi-protection Chanel Swatches SPF 30UV Essentiel SPF 30 Swatch

Den är perfekt som primer före makeup, då huden känns jämn och förberedd för foundation i både puder och flytande form. Utan makeup börjar den efter någon timma släppa igenom lite glans från min panna. Detta gäller för både SPF 30 och 50+. Jag har kombinerad hy och min panna är som oftast i obalans. Jag gillar dock UV Essentiel bättre än min tidigare solskyddsfaktor från Murad.

UV Essentiel är resistent mot svett och skyddar huden mot luft- och vattenföroreningar. Och solens UV-strålar såklart! Den är utvecklad för att användas året om och för alla hudtyper

Finns att köpa: ByBloom, 465 SEK. Finns i SPF 20, 30, 50+.

Se fler bilder! Fortsätt läsa ”CHANEL UV Essentiel Daily UV Care Multi-protection Recension”