Original Mineral Projekt Sukuroi Gold Smoothing Balm Recension

Pressutskick

Original Mineral Projekt Sukuroi

Original Mineral Projekt Sukuroi Gold Smoothing Balm

Original Mineral Projekt Sukuroi Gold Smoothing Balm är en leave-in produkt för håret. Läs pressmeddelandet i mitt tidigare inlägg här eller bättre info hos Kicki på Daisybeauty. Det är ett skimrande gult balsam som doftar lite nostalgiskt för mig. Vet inte alls vilken produkt jag använde som påminner så starkt om denna, men det var många år sedan.

Guldbalsamet kommer i en otroligt lurig förpackning. Den har en vallgrav runt sig, som skulle kunna vara lite smart och förhindra kladd. Balsamet är kladdigt, och det är inte så‘smooth’ att applicera i håret. Det är mer knepigt att få det jämnt fördelat, så håret bör vara fuktat. Men det går givetvis att krama in det i torrt hår och jag återkommer strax till varför jag föredrar det.

Ofta lämnar leave-in produkter i torrt hår stela toppar på mig, men inte i det här fallet. Håret blir inte fett, eller för mjukt. Det ger mitt hår en viss styling och finish, som förutom att det luktar gott, även gör att det ser lite friskare ut. Jag tycker verkligen om den här som enda stylingprodukt. Att använda flera olika är inte min grej och den här ger både skydd mot plattång och hårtork. Dessutom doftar den riktigt gott.

Original Minerals produkter har ett 1-5 system för Hold och Finish. Ni kan se på mina bilder nedan vad jag menar, och Projekt Sukuroi Hold har 0 och Finish har 2.5. Det stämmer bra, för någon yta känner jag inte på håret och därmed inte så mycket volym-plumpande partiklar. Finish ger den, men kanske inte så superglansigt. Jag gillar den här produkten, men O&M’s produkter är inte de enklaste märket att få tag i direkt.

Men det bästa med Sukuroi upptäckte jag av en olyckshändelse. Tappade burken i golvet – och såklart var locket öppet – så all produkt som blev över smetade jag in i håret. Dagen efter tvättade jag håret och topparna hade förvandlats till stuns och glans. Kanske det blir så av alla produkter om de får verka riktigt länge, men Sukuroi gav håret både glans, stuns i spikraka längder och härlig doft.

Finns att köpa: Net-a-porter. O&M hittar du hos utvalda frisörsalonger (I Göteborg hos bl a Baldacci och It’s a family affair) samt NK

Se fler bilder Fortsätt läsa ”Original Mineral Projekt Sukuroi Gold Smoothing Balm Recension”Kérastase Soleil Recensioner, Bilder

Affiliate

Kerastase-Soleil

Kérastase Soleil

Kerastases röda serie Soleil är komplett med schampo, balsam, inpackning samt diverse stylingprodukter och leave-in krämer. Förra året lanserades även en CC Cream för håret. Hela serien är vårdande för hår som utsatts för mycket sol och vatten. Vissa produkter verkar ibland ha utgått ur denna serien, men de är förmodligen bara tillfälligt slut i sortimentet. Det har hänt mig ett par gånger och speciellt Lait Richesse (balsamet) har en tendens att försvinna snabbt så fort det är tillbaka.

Kérastase Soleil Bain Aprés-Soleil

Ett schampo som inte gör håret strypande strävt, utan känns lite som en ”reparerare”. I många fall kan mitt hår kännas lite väl strävt och tovigt av schampon som ska reparera, även efter balsam, men det upplever jag inte med detta. Tyvärr är jag inte rätt person att fråga om det är färgbevarande eller ej.

Lait Richesse Restoring and Moisturising Care

En mjölkig lätt konsistens som återfuktar förvånansvärt bra, trots den lätta känslan. För att få den att fungera maximalt bör håret vara lite handdukstorkat. Jag är ingen slav när det kommer till sådana instruktioner, utan kramar ut vattnet bara och lägger sedan i balsamet. Har köpt denna en gång tidigare så gillar den starkt! Doftar lika gott som övriga produkter. Det går åt minst två av dessa på ett schampo. Det lustiga är att den utspädda konsistensen ger mycket effekt.

Masque UV Défense Active Anti-Damage Concentrate

Den här magnifika gulan till hårinpackning reder ut och ger fukt utan att det ser flottigt ut! Vill köpa den igen, men nu har det kommit så många andra masker från Kérastase att jag förmodligen avvaktar ett tag. Den är grym och jag gillar konsistensen riktigt mycket. Inte för lätt, för tjock eller kladdig. Perfekt helt enkelt!

CC Crème

En skimrande leave-in kräm som lämnar kvar mycket av skimret på händerna efter applicering. Jag har aldrig lyckats se något skimmer på håret, men ska fråga någon nästa gång! Dessvärre tycker jag inte den är lika smart och återfuktande som Phyto7. En kul tillökning till serien, men hade gärna sett att konsistensen var lite mer jelly-ish kanske. (*pressutskick)

Om jag bara fick köpa en produkt igen skulle jag välja balsamet Lait Richesse. Om jag fick välja bort en skulle det bli schampot, och istället ta Bain Divalent från Kérastase istället som är mer anpassat för mitt hår.

Feelunique SE, Lyko
Fortsätt läsa ”Kérastase Soleil Recensioner, Bilder”Nyhet! Original Mineral Project Sukuroi

Original Mineral Project Sukuroi Gold Smoothing Balm

Original Mineral Project Sukuroi Gold Smoothing Balm

Project Sukuroi – reparerande hårvård från Original Mineral
Project Sukuroi är en ny reparerande leave in crème från Original Mineral som återställer och reparerar håret på djupet. Nyckelingredienserna är Gold of pleasure oil (Camelinaolja) som hjälper till att reparera trött, slitet och skadat hår, samt Macadamiaolja som gör håret följsamt och tillför extra glans. Produkten innehåller även Keratin som stärker håret på djupet. Project Sukuroi är inspirerad av Kintsukurio, den japanska konsten att laga och reparera sprucken keramik med guld och silverlack. Project Sukuroi är konsten att reparera, vårda och återställa skadat hår.

“Project Sukuroi hjälper till att bygga upp och reparera även de mest skadade hår. Produkten gör håret mjukt och följsamt och får trött, livlöst och skadat hår att kännas upplivat och som nytt igen”
– Jose Bryce Smith, CEO Original Mineral

Användning: Applicera en liten mängd i nytvättat, handdukstorkat hår och torka håret som vanligt. För extra vård, applicera ytterligare en mängd av produkten i torrt hår.

Finns att köpa: Lanseras i Sverige under april 2015. 100 ml / 379 SEK. O&M hittar du hos frisörsalonger (I Göteborg hos bl a Baldacci och It’s a family affair) samt NK

Fortsätt läsa ”Nyhet! Original Mineral Project Sukuroi”Davines Natural Tech Replumping Shampoo, Conditioner, Hair Filler Recension

Davines Natural Tech Replumping

Davines Natural Tech Replumping Recension

Davines Natural Tech Replumping lovar att utöka tjockleken på varje hårstrå och göra håret fylligare, elastiskt och friskare. Jag blev riktigt nyfiken då de även är särskilt lämpliga på fint, skandinaviskt hår. Serien har jag använt under december och januari ca 2-3 ggr i veckan.

NaturalTech Replumping Shampoo (239 SEK)

Det här schampot ger verkligen ett lyft (jag har tunt/fint hår) och bra med volym. Lagom drygt, schampon räcker alltid längre än balsam och det kommer förmodligen gå åt två tuber balsam för en flaska schampo. Doftar syrligt och kryddigt på samma gång och den doften återkommer i de andra produkterna.

NaturalTech Replumping Conditioner (249 SEK)

Balsamet är varken rinnigt eller tjock utan ett mellanting och funkar utredande. Det räcker med en 1,5 cl för mitt halvlånga tunna hår. Jag har oftast torra längder bak och kluvna toppar, men lite i längderna gör inte håret fett.

NaturalTech Replumping Hair Filler (249 SEK)

Den sprayas direkt över hela håret efter jag handdukstorkat det. Jag vet egentligen inte hur mycket påverkan den har, men efter att jag använt alla tre produkter tillsammans så får det mycket volym om det självtorkar. Har också den syrliga, kryddiga doften. Just doften är ganska stark och jag känner den i över ett dygn. Så jag undviker att använda dessa produkter de gånger jag hellre vill låta en vanlig parfym framhävas.

Överlag tre riktigt bra produkter för alla hårtyper, men för de torrare håret: låt balsamet verka någon minut! Balsamet ska även appliceras på handdukstorkat hår, men jag brukar slarva trots att det är a och o för mig. Ger mycket luftigt hår och bra volym på mig!

Finns att köpa: Hudoteket

Se ingredienser! Fortsätt läsa ”Davines Natural Tech Replumping Shampoo, Conditioner, Hair Filler Recension”Make Up Store Swirl Hair Elastin Recension

Make Up Store Swirl Hair Elastin

Make Up Store Swirl Hair Elastin

5

Make Up Store Swirl Hair Elastin är en ny produkt som kom ut tidigare i somras.
Make Up Stores beskrivning: Swirl Hair Elastin förser håret med extra fukt. Den hjälper till att bevara elasticiteten i dina lockar tack vare elastinet. Appliceras i halvblött hår.

Den här gav snabba resultat på mitt icke-lockiga hår. Jag har självfall, men elastinet gjorde susen även på det. När håret har torkat har längderna fått en mer ringlad och glansig look. Så det här har gått och blivit det första jag smörjer in i topparna efter tvätt. Doften är lite nostalgisk som känns 80- och 90tal. Jag får förnimmelser till hårvårdsprylar för Barbie/My Little Pony!

Priset är dock lite dyrt, men jag kommer snåla med det här pressprovet och använda det vid enstaka tillfällen. Ju mer produkt jag lägger i håret, desto bättre stadgar och ringlar det sig. Perfekt till mitt tunna hår som behöver styrka & fukt.

Finns att köpa: Make Up Store, 75ml/145 SEK

Se fler bilder! Fortsätt läsa ”Make Up Store Swirl Hair Elastin Recension”Kérastase Initialiste Recension, Ingredienser, Bilder

Affiliate

Kérastase Initialiste

Kérastase Initialiste Recension

5-

Kérastase Initialiste beskrivs som ett nyskapande serum för hår och hårbotten. Det är ett resultat av 24 års forskning på stamceller. Serumet ska göra att håret känns tjockare, glansigare och friskare. Jag har använt detta i över en månad och har även stoppat testet för att se om det blir någon skillnad efteråt.

Man ska applicera Initialiste direkt i hårbotten efter att man tvättat och handdukstorkat håret. Pipetten trycker man på 2 gånger för tunt/fint hår och 4 för normalt/tjockt hår. Sedan masserar man in serumet in i hårbotten. Det har hänt att jag provat det i topparna också och då kan jag se en tydlig skillnad i framförallt lyster.

Den har inte givit mig ett tjockare hår, men serumet ger håret lyft. Känns luftigare, glansigare och friskare! Den fungerar mest som en stylingprodukt snarare än ett verkande serum med långvarig effekt. Det ska göra att man tappar mindre hår, men där är jag som sagt kluven. Det verkar heller inte ha någon effekt på att öka utväxt.

Några mindre trevliga namn finns bland ingredienserna, men det är inget jag reflekterar över så länge jag inte får hårbottenproblem. För några år sedan hade jag extremt stora och klibbiga sår i hårbotten, tillsammans med stora partier hårlossning. Då hade jag använt en serie schampo & balsam från Schwarzkopf Gliss. Vid den tiden tänkte jag inte på att kolla ingredienser, men jag kan bli riktigt känslig för vissa produkter. Men så är alltså inte fallet här!

Jag gillar också att använda Initialiste på torrt hår. Mitt tips är att inte trycka ut serumet i händerna och smörja in i håret, det är slöseri på produkt. Tryck istället ut det direkt från pipetten över huvudet och i längderna och stryk ut. På torrt hår ser jag också direkt en tydligare skillnad i glans- och friskhet.

Initialiste gör inte håret fett eller klibbigt på något vis, det här serumet gör håret bara lite snyggare än vanligt. Jag skulle dock inte betala 599 SEK som det kostar i cirkapris i Sverige. Jag köpte mitt tidigare i år från HQHair med Lisa Eldridges superrabatt så gav ca £25 för mitt exemplar. Väldigt överkomligt för en riktigt bra produkt! Läs mer om Initialiste här.

Finns att köpa: Feelunique SE

Se mer bilder! Fortsätt läsa ”Kérastase Initialiste Recension, Ingredienser, Bilder”Kérastase Initialiste

Kérastase Initialiste Advanced Scalp and Hair  Concentrate

Kérastase Initialiste

Kérastase presenterar Initialiste, det första serumet för födelsen av ett ännu starkare och mer glansigt hår. Det är en innovation inspirerad av hudvård.
25 år efter skapandet av den första hårmasken, har Kérastase återigen varit innovativ genom skapandet av en revolutionerande hårvårdsprodukt som verkar för att stärka håret med tiden. Initialiste är det första serumet baserat på forskning kring stamcellerna som verkar vid hårsäcken för att håret ska kunna växa sig starkare, glansigare och vackrare. Dess exklusiva Regenerative Complex® skyddar och optimerar stamcellernas miljö för att främja hårsäckens vitalitet. Håret förbättras från källan med långvarigt resultat.

Jag startade min ”kur” igår (läs 8 februari) så blir spännande att se vad den här går för. Den ska visa synligt resultat inom 7 dagar och inom en månad ha ökat hårets vitalitet med 76% enligt Kérastase. Vi får se! Jag lägger upp en recension så snart jag är redo :)

Finns att köpa: Feelunique SE. Rek pris i Sverige är 599 SEK.