Matrix Oil Wonders Egyptian Hibiscus Recension

Affiliate Pressutskick

Matrix Oil Wonders Egyptian Hibiscus

Matrix Oil Wonders Egyptian Hibiscus

Matrix Wonder Oil Egyptian Hibiscus Color Caring Oil(129 SEK) är en av tre nya oljor med en exotisk doft. Läs mer om produkterna här!
Egyptian Hibiscus doftar blommigt och apelsin och har en lätt flytande konsistens. Den doftar mycket, men inte för starkt. Den här oljan passar mig bäst för att fixa finishen på håret. Just den här är anpassad för färgat hår och ska verka för att behålla färgen i håret.
Enligt beskrivning ska den användas som finish, tillsammans med en vårdande behandling eller innan schamponering. Jag tycker inte det finns något som gör den här oljan speciell, den är ok, men inget jag kommer köpa. Mer nyfiken blir jag på schampot och Sharp Cut Oil i serien.

Finns att köpa: Lyko, 129 SEK

Se mer! Fortsätt läsa ”Matrix Oil Wonders Egyptian Hibiscus Recension”Waterclouds Repair Argan Oil Serum

Affiliate Pressutskick

Waterclouds Repair Argan Oil Serum

Waterclouds Repair Argan Oil Serum

Waterclouds Repair Argan Oil Serum (100 ml, 262 SEK) är min nya go-to för torra hårtoppar. Konsistensen är inte för vattnig, oljig, tjock eller tunn utan på pricken perfekt för mitt hår. Håret blir inte greasy på något vis. utan ser mest välvårdat ut. Doftar underbart gott dessutom och efter håret brukar jag smörja in händer och naglar av överskottet. Enda minuset är väl att den inte har en pump så blir lätt att jag får lite för mycket än vad jag behöver.

Waterclouds har en massa bra produkter, men vill du bara prova en, ja då rekommenderar jag den här! Det var något mer jag ville säga om denna, men har glömt!

Finns att köpa: Online hos Lyko.se. Frisörsalonger i hela Sverige. Hitta din här. Läs mer om Waterclouds här.

 

Shu Uemura Essence Absolue Nourishing Protective Oil Recension

Affiliate

Shu Uemura Art of Hair Essence Absolue Nourishing Protective Oil

Shu Uemura Essence Absolue Nourishing Protective Oil

Shu Uemura Essence Absolue är en multifunktionell hårolja. Den ger återfuktning och ska ge intensiv näring till håret.

Essence Absolue Nourishing Protective Oil absorberas snabbt in i hårfibern och balanserar fukthalten i torrt hår. Den sammetslena oljan ger håret glans och UV-skydd. Passar för daglig användning och säker på färgat hår. Doftar kamelia.

Shu Uemuras hårolja lämnar inte mycket att klaga på. Den har verkligen en ”velvety-smooth” konsistens om man jämför med andra håroljor. Den doftar underbart och gör inte håret fett utan mer glansigt med mycket lyster. En pump är lite väl mycket att använda på mitt nordiska, tunna och axellånga hår. Det räcker med mindre än en halv pump för applicering i topparna. En hel pump känns lagom för hela håret som pre-schamponering, men det är ytterst sällan jag vill använda den till det.

Vissa håroljor är dryga, andra mer vattniga. Essence Absolue är ett mellanting. Exempelvis så är Schwarzkopf Gliss Daily Oil Elixir inte att rekommendera där oljan ska verka i hela håret — då den är väldigt dryg i konsistensen. L’Oréals Extraordinary Oils är tvärtom, vattnig & odryg! (den recensionen kommer upp ASAP!). De flesta oljor jag provat är bra eller riktigt bra, men mitt tips är veta vad man vill använda oljan till, då mycket hänger på dess konsistens. Oavsett vad jag vill använda Essence Absolue till, så fungerar den riktigt bra. Ni kan läsa mer om håroljorna jag provat här. Den är dyr, så jag använder den sparsamt och varierar den tillsammans med de andra oljorna.

Finns att köpa: Feelunique SE

Läs mer om Essence Absolue! Fortsätt läsa ”Shu Uemura Essence Absolue Nourishing Protective Oil Recension”

 

L’Oréal Paris Elvital Extraordinary Oils Recension, Ingredienser

L'Oréal Paris Elvital Extraordinary Oils

L’Oréal Paris Elvital Extraordinary Oils

L’Oréal Paris Elvital Extraordinary Oils kommer i en variant för normal hår och en för färgat hår. Ingredienserna skiljer sig knappt dem emellan och de är i sin helhet samma produkt. De kommer i en stor glasflaska på 100ml, vilket är det största jag sett bland håroljor hittills. Men ju större flaska desto vattnigare är oljans konsistens har jag märkt. Extraordinary Oil känns inte så väldigt anpassad för applicering i topparna. Den känns bäst att använda i längder och som pre-schampoo. Jag brukar olja in hela kalufsen sedan schamponera. På så vis kan jag skippa balsam och ändå få en bra balans i håret.
Fortsätt läsa ”L’Oréal Paris Elvital Extraordinary Oils Recension, Ingredienser”Schwarzkopf Gliss Daily Oil Elixir Recension, Ingredienser, Bilder

Schwarzkopf Gliss Daily Oil Elixir

Schwarzkopf Gliss Daily Oil Elixir Recension

betyg 5

Gliss Daily Oil Elixir från Schwarzkopf (75ml, ca pris 79kr) kommer i en smidig pumpflaska och kan användas till flera olika ändamål. Jag har provat alla sätt: före och efter tvätt och som styling/finish.

Konsistensen

Daily Oil Elixir är ganska odryg om man jämför med Kerastase Elixir Ultime, LOreal Professional Mythic Oil och Shu Uemura Essence Absolue (Har endast hunnit prova Shu Uemura en gång hittills, så det är rent konsistensmässigt jag uttrycker mig här). Jag har dem alla och kan verkligen konstatera att Schwarzkopf Gliss version är något av en trögflytande variant i jämförelse.

Ricinolja – extra superlight ungefär. När jag smörjer ut den i handflatorna känns den så. Absolut inte lika smetig och kladdig som ricinolja, bara en mycket lättare version. Men jag kan lova att den inte kladdar i hårbotten. Den har också en starkare gulnad i pigmenteringen än de andra oljorna.

Styla eller vårda?

Daily Oil Elixir är precis lika effektivt i vårdande syfte som för styling. Den reder ut håret och tar bort frisset. Jag låter den verka några minuter på torrt hår innan jag börjar kamma ut det. Däremot så använder jag dubbelt så mycket produkt än de 1-2 pumptagen Schwarzkopf skriver. Den känns inte nertyngande för håret eller fet.

Varför jag gillar den

Jag gillar att den är något odryg och inte lika rinnig. Att den kommer i en mindre version (75ml) är bara plus, då förpackningen känns tåligare/stadigare än de andra. Perfekt att resa med. Den känns verkligen lika lyxig som Kerastases Elixir Ultime, men har inte en lika god doft och skiljer sig konsistensmässigt. Däremot känns doften mindre stark hos Schwarzkopf Gliss.

Om du gillar lösare konsistens på oljor, är jag inte likar säker på att man uppskattar Gliss Daily Oil Elixir. Men det är just det odrygheten jag gillar, trots att den lär ta slut fort. Jag kommer absolut att kika på den här igen. För mig håller den exakt vad den lovar och håret känns mycket återfuktande även när jag använt den före tvätt som efteråt.

Finns att köpa: I dagligvaruhandeln.

Läs mer och se ingredienser! Fortsätt läsa ”Schwarzkopf Gliss Daily Oil Elixir Recension, Ingredienser, Bilder”L’Oreal Professionnel Mythic Oil vs Kérastase Elixir Ultime Recension

L’Oreal Professionnel Mythic Oil vs Kérastase Elixir Ultime Recension

betyg 4

Senaste produktlanseringen från L’Oreál Professionnel är en näringsgivande hårolja för alla hårtyper. Mythic Oil (125ml) innehåller en kombination av avokado- och druvkärneolja. Den  tycks vara budgetvarianten av Kerastases Elixir Ultime som kom ut i höstas. Eftersom L’Oréal är och äger Kerastase som märke, är det ju inte helt omöjligt att detta kan vara en kopia eller möjligtvis innehåller liknande ingredienser. Så är dock inte fallet, även om resultatet blev det samma för mitt hår.

För det första är Elixir Ultime tjockare i konsistensen och innehåller fyra olika oljor (pracaxi-, argan-, majs- och kameliaolja) än Mythic Oil som endast har två. Båda oljorna har silikonerna Cyclopentasiloxane och Dimethiconol som första ingredienser. Därefter kommer själva oljorna, förutom i Mythic Oil som har en släng av C12-15 alkyl benzoate. C12-15 alkyl benzoate används bland annat för att göra andra oljor mindre feta. Mer än så har jag inte rotat i ingredienserna, men de har båda samma ingredienser förutom att Mythic Oil innehåller lite fler.

Jag har inte märkt av någon större skillnad i användningen av dessa. Dofterna påminner ganska mycket om varandra, men Elixir Ultime är snäppet godare faktiskt. När jag använt dem har jag först tvättat håret och applicerat i vått hår eller kramat in oljan direkt på torrt hår. Elixir Ultime har jag även använt direkt innan schamponering, men utan större jubel från min sida. Jag föredrar att låta oljor vara leave-in medel.

Jag får inte fett eller klibbigt hår efter användning av någon av dessa. Jag kan ösa på med olja efter schamponering/balsam, men aldrig att håret blivit fett som det blir av t ex olivolja för dem som har erfarenhet av det. Jag tyckte faktiskt att Mythic Oil återfuktade hårtopparna en längre tid än Elixir Ultime. Den gav topparna ett blankare sken än vad jag märkt av vid användning av Elixir Ultime.

Förpackningarna är inte så lika. Elixir Ultime är mer miljövänlig då man kan vrida korken till öppen/stängd, medan Mythic Oil har en vanlig som skulle kunna orsaka läckning om inte korken sitter på ordentligt.

Håroljor och oljor i allmänhet är något som jag inte kan leva utan. Det kommer definitivt att bli ett köp av någon av dessa igen. Skulle vara riktigt bra och inte minst kul, om det dyker upp fler budgetvarianter av dessa på marknaden snart.

Finns att köpa: Lyko.se

Se fler bilder! Fortsätt läsa ”L’Oreal Professionnel Mythic Oil vs Kérastase Elixir Ultime Recension”