Davines Minu & Momo Hair Potion Recension

Pressprov

Davines-Minu

Davines Minu & Momo

Davines Minu är den nya linjen med produkter i uppdaterade serien Essential Haircare. De nio linjerna heter Minu, Nounou, Momo, Dede, Love Curl, Love Smoothing, Solu, Melu, Volu.

Serien avspeglar nu Davines värderingar, deras respekt för människor och miljö mer än tidigare. Det var 10 år sedan Essential Haircare från Davines först lanserades, men nu har innehållet uppdaterats och plasten minskats i förpackningarna. Även formen på balsamet har ändrats. Detta för att minska miljöpåverkan genom att få plats med fler balsam i en låda vid frakt. Davines har ägnat mycket tid åt utveckling av hela serien. Det har även tänkt om gällande ingredienserna. Formulan är nu fri från sulfater och parabener.

Efter ett fint pressevent hösten 2014 fick jag med mig nya Minu och Momo Hair Potion hem för test. Minu är till för att ge lyster och skydda färgat hår. Momo passar dig med torrt hår då det ger mycket fukt.

När jag testade Minu de första gångerna (schampo, balsam, inpackning och serum) kände jag inget speciellt. Jag hade inte färgat hår, men lite blekt efter ett par användningar av Sunkiss Jelly och Shu Uemura Color Lustre. Men desto längre tiden gick så märkte jag att desto bättre fungerade det för mig. Minu ger mycket struktur, luftighet och lyster. Det känns inte som en serie för väldigt torrt hår eller något som behöver vård.
För mig fungerar detta mycket bättre på mitt ofärgade hår och jag kan verkligen rekommendera det om du inte vill ha håret för mjukt. Efter tvätt och torkning så känns också bättre anpassat för styling och plattång.
Håret blir inte heller oljigt eller fett för snabbt. Hela hårbotten känns ren i minst ett par dagar efter tvätt (vid dubbel schamponering). Momo har jag använt både på torrt hår och som inpackning. Gillar det bättre på vått hår!

Jag älskar verkligen hur lyxiga Davines produkter känns; dofterna, formula, känsla. Alla produkter finns även i mindre travel size.

  • Davines Essential Haircare Minu Shampoo (239 SEK/250 ml)
  • Davines Essential Haircare Minu Conditioner (259 SEK/250 ml)
  • Davines Essential Haircare Minu Hair Mask (289 SEK/250 ml)
  • Davines Essential Haircare Minu Hair Serum (289 SEK/150 ml)
  • Davines Essential Haircare MoMo Hair Potion (289 SEK/150 ml)

Finns att köpa: Hudoteket

Se fler bilder! Fortsätt läsa ”Davines Minu & Momo Hair Potion Recension”Shu Uemura Golden Blonde Art of Hair Color Lustre Recension

Affiliate

Shu-Uemura-Color-Lustre-Golden-Blonde

Shu Uemura Golden Blonde Art of Hair Color Lustre

Shu Uemura Golden Blonde Art of Hair Color Lustre är en hårfärg och inpackning i ett som förstärker gyllene toner. Jag har använt denna vid ett par tillfällen. Anledningen till att jag slutade använda den var av den enkla anledningen att jag tröttnade på de guldiga och rödare tonerna i håret.

De gånger jag packade in den i håret hade jag alltid tvättat håret före. Jag lät den sitta i 30-60 minuter och jag gjorde inget allergitest före. (Jag har aldrig fått problem i hårbotten av hårfärg- och blekningar tidigare, men däremot håravfall och riktigt illa eksem från vanligt schampo och balsam från Schwarzkopf ).

Resultatet är väldigt effektivt och det syns en stor skillnad. Håret blev väldigt gyllene, nästintill guldigt, och den gjorde precis det jag ville. Även andra noterade en skillnad, men igen, jag skulle inte använda den i hela håret igen för precis som vilken blekningsprodukt som helst sliter det på mitt hår. Som inpackning gav den håret textur och mycket volym. Doftar också riktigt gott – blommigt och fräscht.

Finns att köpa: Feelunique SE, 383 SEK

Se fler bilder! Fortsätt läsa ”Shu Uemura Golden Blonde Art of Hair Color Lustre Recension”Kérastase Soleil Recensioner, Bilder

Affiliate

Kerastase-Soleil

Kérastase Soleil

Kerastases röda serie Soleil är komplett med schampo, balsam, inpackning samt diverse stylingprodukter och leave-in krämer. Förra året lanserades även en CC Cream för håret. Hela serien är vårdande för hår som utsatts för mycket sol och vatten. Vissa produkter verkar ibland ha utgått ur denna serien, men de är förmodligen bara tillfälligt slut i sortimentet. Det har hänt mig ett par gånger och speciellt Lait Richesse (balsamet) har en tendens att försvinna snabbt så fort det är tillbaka.

Kérastase Soleil Bain Aprés-Soleil

Ett schampo som inte gör håret strypande strävt, utan känns lite som en ”reparerare”. I många fall kan mitt hår kännas lite väl strävt och tovigt av schampon som ska reparera, även efter balsam, men det upplever jag inte med detta. Tyvärr är jag inte rätt person att fråga om det är färgbevarande eller ej.

Lait Richesse Restoring and Moisturising Care

En mjölkig lätt konsistens som återfuktar förvånansvärt bra, trots den lätta känslan. För att få den att fungera maximalt bör håret vara lite handdukstorkat. Jag är ingen slav när det kommer till sådana instruktioner, utan kramar ut vattnet bara och lägger sedan i balsamet. Har köpt denna en gång tidigare så gillar den starkt! Doftar lika gott som övriga produkter. Det går åt minst två av dessa på ett schampo. Det lustiga är att den utspädda konsistensen ger mycket effekt.

Masque UV Défense Active Anti-Damage Concentrate

Den här magnifika gulan till hårinpackning reder ut och ger fukt utan att det ser flottigt ut! Vill köpa den igen, men nu har det kommit så många andra masker från Kérastase att jag förmodligen avvaktar ett tag. Den är grym och jag gillar konsistensen riktigt mycket. Inte för lätt, för tjock eller kladdig. Perfekt helt enkelt!

CC Crème

En skimrande leave-in kräm som lämnar kvar mycket av skimret på händerna efter applicering. Jag har aldrig lyckats se något skimmer på håret, men ska fråga någon nästa gång! Dessvärre tycker jag inte den är lika smart och återfuktande som Phyto7. En kul tillökning till serien, men hade gärna sett att konsistensen var lite mer jelly-ish kanske. (*pressutskick)

Om jag bara fick köpa en produkt igen skulle jag välja balsamet Lait Richesse. Om jag fick välja bort en skulle det bli schampot, och istället ta Bain Divalent från Kérastase istället som är mer anpassat för mitt hår.

Feelunique SE, Lyko
Fortsätt läsa ”Kérastase Soleil Recensioner, Bilder”Kérastaste Resistance Age Recharge Firming Gel-Masque Recension

Affiliate

Kérastaste Age Recharge Firming Gel-Masque

Kérastaste Resistance Age Recharge Firming Gel-Masque

4+

Kérastase Resistance Age Recharge Firming Gel-Masque är en vit (och något grön!) transparent geléaktig inpackning med en fräsch karaktäristisk Kerastase-doft.
Age Recharge-serien är anpassad för tunt, flygande hår som tappat vitalitet och lyster. Samt även för behandlat hår eller hår som är naturligt svagt. Jag har tunt hår som kan bli bångstyrigt med torra längder & toppar och fet hårbotten.

Inpackningen känns väldigt lätt, går in i håret direkt och skillnaden mellan en inpackning för tjockt hår är hyfsat stor. Den kanske inte återfuktar där längderna är som torrast, men den ger mycket lyster och gör håret lättare att kamma ut. En liknande inpackning är Redkens Clear Moisture Water Rush som också är en mycket vattningare version, men den gav tyvärr inget alls på mitt hår. Age Recharge ger ändå tillräckligt med fukt, även om jag hade önskat att den gav lite mer. Den här har jag använt tillsammans med Kérastase Resistance Bain Age Recharge Lipo-Replenishing Shampoo och utan. Bland Kérastases inpackningar har jag tidigare provat Reflection Chroma Riche Treatment Masquee. Age Recharge gillar jag dock bättre för mitt hår.

Finns att köpa: Feelunique SE

Se mer! Fortsätt läsa ”Kérastaste Resistance Age Recharge Firming Gel-Masque Recension”Philip Kingsley Elasticizer Recension

Elasticizer Philip Kingsley

Philip Kingsley Elasticizer

Philip Kingsley Elasticizer är en hårinpackning man använder på ett litet annorlunda vis. Först ska man spraya håret fuktigt med vatten och sedan applicera inpackningen bit för bit i längderna. Därefter låter man den verka ca 20 min innan det är dags för sköljning. Dessutom rekommenderas det att man ska använda den regelbundet för att uppnå bästa resultat.
När jag började testa denna använde jag den två ggr i veckan. Men redan efter ett par veckor tröttnade jag på att planera in tider för att duscha. Så istället för att använda den regelbundet och låta den verka 10-20 min har jag använt den oregelbundet fast med längre verkningstider. Senast i förrgår och då lät jag den sitta i tillsammans med Redkens Cat Treatment i 1,5 timma. Sedan tvättade jag och balsamerade som vanligt.

Resultatet blir ett glansigare och friskare hår. Ja detta även om jag inte använder den mellan schampo och balsam. Inpackningen är ej parfymerad och det är ganska trevligt med doftfria hårprodukter ibland!
Konsistensen är mycket kletig så hyfsat odryg faktiskt. Men jag gillar verkligen den här och för mig fungerar den lite som en spa-produkt dvs något jag använder en eller två ggr i månaden.
Inte för att jag går på spa så ofta då men..:) Elasticizer finns även i en extreme-variant och visst är den lite dyr, men det finns även i småtuber på 75 ml för den som vill testa.

Finns att köpa: feelunique.com, £23.40 för 150 ml.
Inlägget innehåller flera affiliatelänkar. Klickar du och genomför ett köp via länken tar jag emot en viss procent kommission av din totala köpsumma. Affiliatelänkar förekommer regelbundet för att stödja bloggens utgifter i form av produktköp och utveckling. Produkten/produkterna i inlägget köptes av mig i recensionssyfte.

Se mer bilder! Fortsätt läsa ”Philip Kingsley Elasticizer Recension”Shu Uemura Moisture Velvet Treatment Recension, Bilder, Ingredienser

Affiliate

SHU UEMURA Moisture Velvet Treament

Shu Uemura Moisture Velvet Treatment

Shu Uemura Moisture Velvet Treatment (£39.50, 200ml) är en hårinpackning med en flytande konsistens. Trots att den inte är tjock eller fast så känns den väldigt mjukgörande på torrt hår och jag upplever inte att den är odryg. Den gör håret direkt utredande och har en krämig doft och innehåller kameliaolja.
Moiusture Velvet finns även som schampo och balsam och är anpassade för normalt till torrt hår. Det här är en dyrgrip bland mina hårprodukter och jag har haft den ett längre tag men använder den inte regelbundet.

Konsistensen är lite väl flytande för min smak. Det gör att den lätt kan slinka ur handen (jag är klumpig) och det går inte att plocka upp produkten från golvet. Ni vet ibland när hårinpackningar är tjockare, då går det även att fånga upp produkt ur vatten.

Jag låter den verka runt 3-5 minuter, det räcker för mitt hår. Jag har självfall, och det känns som håret blir rakare när det torkat, samtidigt som håret ser friskt och sammetslent ut. Helt klart min bästa inpackning hittills och jag vill gärna kika på de andra produkterna i serien. Doften är så god att jag inte skulle tacka nej till en parfym!

Priset är inte av det billigaste laget, men jag skulle definitivt rekommendera Shu Uemura framför någon av Kérastases som ändå går på över 300SEK i Sverige (£22.30 hos Feelunique). Kérastases inpackningar har aldrig känts annorlunda på mitt hår — än vad en inpackning för 100SEK gör.

Finns att köpa:Feelunique SE

Se fler bilder! Fortsätt läsa ”Shu Uemura Moisture Velvet Treatment Recension, Bilder, Ingredienser”